ponedjeljak, 8. ožujka 2021.

GODINA 1981 - DOM ZDRAVLJA LABIN GOST LIJEČNIKA IZ RUSKOG GRADA KURSKA

 Pobuna labinskih rudara, oživotvorena u ovih dana aktualnoj Labinskoj republici, posredni je krivac za posjetu zaposlenika Doma zdravlja prije točno 40 godina gradu Kursku, smještenom na zapadu europskog dijela ondašnje Ruske federacije. U skladu s ondašnjom politikom bratstva i jedinstva, Labin je bio zbratimljen s drugom srodnim gradovima u krvi nestaloj Jugoslaviji, među kojima je bilo i Titovo Užice. Poveznica je bila njihova Užička republika.

Kako su Užičani tada bili bliski i s zdravstvenim radnicima tog ruskog grada veličine oko pola milijuna stanovnika, tako su se, tako su i prijatelji od njihovih prijatelja bili od njih ugošćeni. Prije Moskva, Crveni trg i mauzolej Lenjina, a potom skok do Kurska. O tom susretu svjedoči i ovaj zanimljiv snimak naših i ruskih liječnika, zubara, farmaceuta i drugog osoblja.

U sredini, u bijeloj košulji i kravati je šef domaćina, a odmah do njega osam godina kasnije preminuli dr. Lino Peršić, legendarni ravnatelj Doma zdravlja Labin. Lijevo od njega su Ruskinje, a ostalo su najvećim dijelom naša prepoznatljiva lica. Na samom vrhu je dr. Lučano Mohorović sa suprugom te nedavno preminuli Anđelo Barbić. Ostale "face" pokušajte sami prepoznati.    

 


Nema komentara:

Objavi komentar