nedjelja, 7. ožujka 2021.

25 GODINA RUKOMETA U LABINU - MALA KNJIGA TISKANA 1979. GODINE

 Labin je nekada bio grad rudara, iz kojeg su iznikli poznati likovni umjetnici, pjesnici, ali i sportaši. Nogometni klubovi imaju najdublje korijene i najviše navijača, ali po uspjesima rukometaša i rukometašica, popularnih rukometašica, te državnim reprezentativcima, ovaj je sport najtrofejniji ne samo u našem kraju, već i u Istri.

Prvi jubilej labinskog rukometa -25 godina osnivanja prvog kluba, obilježen je 1979. godine, između ostalog i prigodnom knjižicom, do koje sam slučajno došao ovih dana. Kako nema puno stranica, svega 44, a među njima su i brojni sponzori, odnosno ondašnja labinska poduzeća, ali i privatnici, koji su vjerno ogledalo tadašnje gospodarske slike ovog dijela Istre, prilažem cijelo štivo. U tekstu, ali i na slikama, prepoznat ćete mnoge poznate sportske i društvene, od kojih podosta nema više među nama.

Knjigu su uredili Marijan Milevoj (nisam ja, ima nas u Labinu više s istim imenom i prezimenom!), Albino Mileta i Frane Biočič, jedan od utemeljitelja rukometa u našem gradu.






























































































  

Nema komentara:

Objavi komentar