utorak, 12. svibnja 2020.

BILO KUDA (STARI)LABIN - SVUDA!

Kada god se vraćam s puta kući prožima me poseban osjećaj kada iz daljine nazirem konture drevnog Labina s njegovim kampanilom - priča mi ovih dana s osmijehom na licu jednog prijatelja koji je sam susreo na glavnom starogradskom trgu. Popularnom Crću ili Borgu, kako ga zvaše stari Albonesi.
Odvratih mu istim riječima te dodah da mi nešto nedostaje ako se nekoliko dana ne prošećem njegovim uskim ulicama. Te da mi je pogled na stari grad lijep s koje god ga strane promatram. Vidim. Štooviše, što je veća udaljenost od njega to mi je naš "Res publicum Albonesium" miliji i draži. Uz pitanje koje često postavljam sebi - kako izgleda naš cijeli grad bez svog dragulja smještenog na brežuljku ponad Kvarnerskog zaljeva na nadmorskoj visini od 326 metara?
Ove fotke nastale su u posljednje dvije-tri godine, a "škljocao" sam malim džepnim Nikonomom, iz raznih položaja i udaljenosti - od njegove podnožje i rubove Labine, ali i udaljenih Bartića i Skitače.
Bez nekog planiranog reda, pa su tako i posložene.
Bit će ih još!1 komentar:

  1. Predivne fotografije.Imaju ti stari gradovi neku cudnu moc koja te uvijek iznova vuce da im se vratish.Ne moze se to objasniti, ono kad ti srce zatreperi , a tijelom prodje neka divna toplina .....Od ljubavi tvoje za taj grad ili to grad pozdravlja svoje namjernike i stanovnike.

    OdgovoriIzbriši