utorak, 18. ožujka 2014.

REPENJON IVICA ŠERFEZI I NJEGOVA KARIJOLA

Ukoliko dugo niste bili u Ripendi, s mnogim zaseocima najvećem selu Labinšćine, a vjerojatno i Istre, ugodno ćete se iznenaditi mnogobrojnim novim zgradama. I to ne samo u poznatim velim i Malim Kosima. Od kojih su mnoge namijenjene turizmu, pa više ni bazeni ovdje nisu rijetkost, već samo potvrda novog i drugačijem poslovnog duha. Pažnju plijeni i par vila, raskošem dosad neubičajenim u našem krajem.
I dok mi se pogled utapa u novom krajobrazu nove i drugačije Ripende, misli mi se vraćaju kojih četrdesetak godina unatrag, kada se u Ripendi, koja rubnim područjem postaje dio Labina, odvijao neki drugi, životni ritam.
Možda je naznaku nekog novog vjetra dao Ivica Šerfezi, koji potkraj sedamdesetih počinje u Riepndi, nedaleko od spomenika palim borcima, počeo graditi svoj dom za ljetni odmor. U to vrijeme on je bio jedan od najpopularnijih jugoslavenskih zabavnih pjevača, čija se slava, a time i mogućnost zarade, proširila i na Sovjetski savez i druge ondašnje istočno europske komunističke države. Njegov fan i danas se zasigurno sjeća njegovog sladunjavog hita Suze liju plave oči.
Zarađivao je odlično, ali ipak ne toliko da nije bilo potrebe da se i sam uključi u uređenje okoliša, između dva odlaska na kupanje u rabac ili tamošnje teniske terene. S karijolom u rukama zatekao sam ga prilikom jednog od kraćih boravka u Ripendi, kada je pristao na kraći razgovor za tek pokrenuto općinsko glasilo Labinska komuna.
Umro je dosta mlad.


(saznaj više:mat-flacius.com)

Nema komentara:

Objavi komentar