nedjelja, 22. siječnja 2023.

LABIN NOVU BENZINSKU STANICU ADRIA OIL DOBIVA POČETKOM LIPNJA!

 Konačno je i službeno započela gradnja nove benzinske stanice na ulazu u Labin s riječke strane na Marcilnice, nedaleko od Trgovačkog centra Konzuma i autopraonice.

Pripreme za to na tom mjestu započelo se još protekle godine, najprije sječom drva u gustoj šumi, a potom nasipavanjem tog zemljišta, koje se nalazilo znatno ispod razine tamošnje državne prometnice Pula-Rijeka. Gradilište buduće benzinske stanice, treće u Labinu, nalazi se s druge strane tamošnjeg naselja obiteljskih kuća, podignutog prije gotovo pola stoljeća. Svaki detalj radova vidim s balkona, budući da i ja tu živim, pa u tome "guštam" od sreće! Kada mi je jedan radnik rekao da ne smijem fotografirati to gradilište, budući da je ono privatno gradilište, samo sam se nasmijao uz odgovor neka me pokušaju spriječiti dok to činim iz svoje spavaće sobe!

Veći dio gradilišta mirovao je sve do kraja protekle godine, da bi se radovi ubrzali prvih dana ove godine. Počelo je i betoniranje prvih površina, kopanje velike jame(vjerojatno za buduće spremnike goriva), nakon što je količina dopremljenog građevinskog kamena i drugog "šuta" gotovo dosegla razinu kolnika i pločnika, kojim će se pješaci nakon puštanja u promet tog objekta morati kretati vrlo oprezno.

Tek prije nekoliko dana postavljena je i ploča s građevinskom dozvolom nadležne službe Grada Labina, izdane 19. rujna 2022. godine, uz naznaku da su radovi započeti 21. prosinca minute godine. Izvođač radova je tvrtka ADRIA OIL iz Kastva, koja je protekle godine (igrom slučaja ili ne?!), postala i glavni sponzor labinskih rukometašica?!  

Neslužbeno sam saznao da će Labin novu benzinsku stanicu, koju gradi tvrtka CENTAR GRADNJA, dobiti uoči nove turističke sezone, točnije početkom lipnja. Već sada stanovnici tog dijela nekadašnje mirne Marcilnice nemaju više tog mira, koga će kasnije biti još manje, ali to je samo naš mali doprinos još bržem razvoju našeg grada, u kojem žive najrazumniji ljudi ne samo u Hrvatskoj (što i nije neki posebni doseg, zar ne?), već iu cijeloj Istri. 

Uz to, vjerujem mojem (dobronamjernom) prijatelju da nas više neće uznemiravati divlje svinje i druge šumske životinje. koje su se ovdje nakotile!      

ČTRDESETAK DANA NAKON POČETKA RADOVA
 Gradilište posljednjeg radnog dana u travnju. Jedan snimak nastao je s naše prekrasne starogradske Fortice! Pogodite koji.


Početak je lipnja, kada je benzinska crpka trebala biti već otvorena, ali su radovi nešto ubrzani tek potkraj svibnja, kada se počelo raditi nedjeljom i za praznike. Sada su aktivnosti ubrzane na samoj zgradi, a zbog uređenja ulaza i izlaza s nove benzinske crpke nakratko je bio ograničen i promet na glavnoj prometnici na samom ulazu u Labin. Vjerojatno će takvi radovi biti još do okončanja ovog ulaganja koja će zasigurno utjecati na drugačije reguliranje prometa na ovom mjestu, koji je gust osobito za ljetne mjesece, odnosno turističke sezone. Tada je i potražnja za gorivom najveća.


PROŠAO I LIPANJ

U lipnju se, u dista sporom lipnju, postavilo s radovima, pa je buduća benzinska zgrada dobila fasadu, asfaltiran je ulaz i izlaz te su obavljene sve pripreme za skoro asfaltiranje cijelog prostora. 

Da sam ove riječi napisao nekoliko dana ranije izostali bi neki zanimljivi detalji koji su obavljeni prvog radnog dana u srpnju. Postavljena je, naime, željezna konstrukcija natkrivenog dijela budućih crpki, pa se već vidi kako će sve to izgledati za koji mjesec dana. 

Nadam se, da će tada biti više reda na cesti na samom ulazu u Labin iz pravca Rijeke, gdje se u brzoj vožnji posebno nadmeću vozači motora.

 Ne bude li reda i boljeg nadzora teško će se izbjeći prometne nesreće!

  


KOLOVOZ - KRAJ RADOVA SE NAZIRE

Srpanj je na gradilištu bio vrlo aktivan, radovi su odmakli, tešku mehanizaciju su zamijenili majstori, nazire se kraj. Nakratko je zasvijetlio i neonski naziv tvrtke, ali kada se na novoj benzinskoj crpki budu
pojavili prvi automobili najveći dio turističke sezone, kada je i posla najviše, bit će passe. Pa, ni jesen nije tako daleko! Prepustimo se slikama, koje govore mnogo više od suhoparnih riječi!
Posljednjeg dana kolovoza buduća benzinska stanica dobila je  konačno i asfaltni tepih uz obavljanje drugih pripemnih radova za okončanjeradova koji su počeli prije više od jedne godine. O samom završetku - na kraju!


 

Nema komentara:

Objavi komentar