utorak, 4. svibnja 2021.

LABIN DOBIVA NOVU BENZINSKU POSTAJU ADRIA OIL NEDALEKO OD KONZUMA

 Proteklog petka na prilazu Labinu iz pravca Rijeke, nedaleko od Trgovačkog centra Konzum i autopraonice, započele su pripremne radnje za početak druge benzinske postaje na području tog grada. Posebnim strojem počelo je raskrčivanje šuma uz samu prometnicu, a radovi su bili osobito intenzivni jučer i danas. Nakon što su posječene velike količine drva razabiru se okviri budućih benzinskih postaja tvrtke Adria Oil iz Kastva, čiji je početak biti u razini prvih kuća u Marcilnicima. Izvođač je radova tvrtke Centar gradnja iz Rijeke, a kako sam neslužbeno doznao početkom radova uskoro će prethoditi nasipavanje terena, kako bi došlo u razinu kolnika odnosno nogostupa. 

Preduvjet za gradnju nove benzinske postaje u našem gradu je odluka Gradskog vijeća od kraja 2018. godine o izmjeni postojećeg Urbanističkog plana Labina i Presike

Nova benzinska postaja nalazi se između postojećih na Štrmcu i Labinu, ali s druge strane kolnika. Neslužbeno sam čuo da se opet aktualizira izgradnja zaobilaznice Labina prema Rapcu, koja bi se protezala između kružnog toka u neposrednoj blizini Konzuma i skretanja za Ripendu. Njome bi se tijekom ljeta umnogome rasteretio promet vozila u Labinu, čime bi nova benzinska postaja postala najbliža Rapčanima i njihovim gostima. Rabac je jedno od rijetkih turističkih mjesta na istarskoj obali u kojem već više godina nema mjesta za točenje goriva, kako za automobile, tako ni za plovila.

Početni radovi na mjestu buduće benzinske postaje bit će na ovom blogu ilustrirani s više fotografija, a na dan njenog otvaranja, valjda tijekom ove godine, prikazat ću fotografijama kronološki prikaz njenog nastajanja.

Dotle oprez na to cestovnom pravcu, što se osobito odnosi na vozače motorkotača, koji su na tom ravnom dijelu prometnice nekontrolirano brzi!


















Pripremni su radovi stali negdje u listopadu 2021. godine, da bi se tek danas, 9. veljače ove godine na gradilištu pojavio snažan stroj raznoseći oko četiri sata veliko brdo tucanika na ranije pripremljenom platou buduće benzinske stanice, podignutog nekoliko metara iznad prethodne razine tla . 

Nastavljaju li se uskoro radovi?



Nema komentara:

Objavi komentar