nedjelja, 4. veljače 2024.

LABIN - NOVO U 2023. GODINI

Protekle godine uređen je prometni spoj između dva labinska kružna toka koja se nalaze kod SPARA i skretanja za Koromačno. Bila je to temeljita obnova južnog prilaza Labinu iz pravca Pule i Raše, koja je izgrađena sedamdesetih godina proteklog stoljeća, kojom je preusmjeren gust promet, pogotovo kamiona kroz Labin. Njenom izgradnjom potaknuta je i gradnja obiteljskih kuća u naselju Starci, ali i nastanak poduzetničke zone malih poduzetnika uz samu prometnicu.  

U cijeloj dužini tog prometnog spoja, novog pravca popularne Jadranske magistrale, obnovljen je asfaltni tepih ceste, koji u cjelini dobiva i nogostup, čime je znatno poboljšan izgled tog dijela Labina.

I ne samo to! Ta je prometnica spojena s trgovačkim centrima Lidl i SPAR, odnosno kružnim tokom kod novog trgovačkog centra, podignutog godinu dana ranije, čime je ubrzan protok vozila tim dijelom grada.

Potkraj 2023. godine Labin dobiva i prvi dom za starije osobe u svojoj novijoj povijesti, koji će uskoro biti, kako se najavljuje, i otvoren za 50 korisnika tih usluga. O njima će se, uz visoki komfor i razinu usluga brinuti čak 40 zaposlenika, a potencijalne korisnike iznenadila je visoka cijena smještaja, koja će se donekle, posebno za jedan mali džep, djelomično ublažiti sredstvima iz gradskog proračuna.

Izvođač radova je bila labinska tvrtka DE CONTE, koja je aktivna i na više mjesta u Labinu. Ona je potkraj minule godine dovršila i treću, posljednju stambenu višekatnicu na Katurama, a u završnoj su fazi gradnje stambeni objekti nedaleko od autobusnog kolodvora te na rubu Novih zgrada, odakle se pruža lijepi pogled n Rabac i Kvarner.

Pr iza nas Labin dobiva i novu benzinsku stanicu Adria Oil na samom ulazu u grad iz pravca Dubrove, o čemu više, uz foto-ilustracije, pišem u drugom članku. 

Na Dubrovi nedaleko od tamošnje benzinske stanice Petrol otvoren je prije nekoliko mjeseci i novi trgovački centar Top shop. Iako se on u više objekata oglašava kao dio Labina, radi se o području Općine Sveta Nedelja, pa mu ovdje formalno nije mjesto!






















































Nema komentara:

Objavi komentar