srijeda, 1. travnja 2020.

SUPER MARKET PLODINE U LABINU IZGRAĐEN ZA MANJE OD ČETIRI MJESECA!

Tražeći podatke o početku gradnje novog supermarketa Plodina u Labinu nedaleko od supermarketa Lidl zamijetio sam podatak da je početkom protekle godine Grad Labin objavio natječaj za prodaju zemljišta na tom području. Sedam mjeseci kasnije tvrtka Plodine je uspjela zemljište, da vi građevinsku dozvolu dobili u listopadu!

Tada počinje drugi dio te priče.  Nakon ravnanja terena kopanje temelja i postavljanje prvih stupova snimio sam potkraj protekle godine, kada sam na rubu gradilišta zamijetio da je izvođač radova tvrtka Scat-inžinjering iz Našica. Od tada se sve odvijalo za naše prilike vrlo brzo, pa su se razlike primjećivale takorekuć iz dana u dan! Iz bliza i iz daleka. Zgrada i uređenje parkirališta te prilaza rasla je pred našim očima, uz sve više znatiželjnika koji su promatrali radove i vrijedne ruke radnika. Prije tri dana sam zamijetio da je parkiralište već obilježeno, a danas da se već postavlja veliki naziv Plodina! Kraj mene je mlađa gospođa, koja je vjerojatno vratila s kupnje u Lidlu, koja također kao da ne vjeruje u brzinu radova uz komentar "Ma, ca je to moguće!?"

Razgovarajući pred koji trenutak sa mojom prijateljicom i novinarkom Silvanom Fable iz Kršana, koju također veseli brzina radova, doznah da se sutra, 2. travnja, obavlja tehnički pregled, pa bi prvi kupci mogli doći već uoči Uskrsa! Ipak, otvaranje je bilo malo kasnije - 30. travnja, a pred novi državni praznik - Prvi.maj!

Izgradnjom najprije Lidla, potom Spara, zatim Plodina, a započela je i gradnja nove poslovne izgradnje labinske građevinske tvrtke DE CONTE ovaj dio Labina nedaleko od nogometnog igrališta, uz ranijih marketa labinskog jedinstva, postat će gotovo preko noći glavni trgovački centar našeg grada. Još donedavno to su bile ledine ili neugledne barake u kojima su potkraj rada bili zatočeni njemački ratni zarobljenici!









































2 komentara:

  1. Bravo Marijano ti si pravi kroničar vremena, uz obilje dobrih fotografija, za pamćenje tijeka izgradnje ovih naših labinskih trgovačkih lanaca.Pozdrav Romano

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Fala i pozdrav školskom kolegi i jednom od najpoznatijih labinskih muzičara!

      Izbriši