nedjelja, 30. lipnja 2019.

LABINSKI MATURANTI 2019. - OTIŠLI U POVIJEST

Posljednjim ispitima zrelosti potkraj ovog tjedna labinski su maturanti iza sebe ostavili srednjoškolsko obrazovanje. I okrenuli su novim životnim izazovima - faks, posao ili nešto treće.  Sve što je ostalo iza njih sada je prošlost, dio sjećanja na više ili manje bezbrižne srednjoškolske dane, kojima će se vraćati s vremena na vrijeme. Uključujući i bučno obilježavanje posljednjeg dana u "glancanju" srednjoškolskih klupa 22. svibnja kada su se, svjesni te činjenice našli na labinskim ulicama.Sretni, bučni, glasni i - zanosno sretni i mladi.

Njihova neobuzdanost privukla je tog dana i učenike Osnovne škole Matije Vlačića, koji su, promatrajući njihovu veselu povorku, zasigurno mislili da će se za sedam-osam godina naći na istom mjestu. U istom raspoloženju i istim nadama i željama.  Ionako vedro i teško opisivo raspoloženje još je poraslo kada je dvoje maturanata, valjda i sami nekada polaznici te škole, uletjelo među njihi započelo ih grliti i pozdravljati.

Trenutak kasnije kolona razdraganih maturanata nastavila je svoj put prema starom gradu, a kako mi se tada slučajno pri ruci našao foto-aparat, dio tog ugođaja ostao je zabilježen. Uz očekivanja reprize za 12 mjeseci s nekim drugim akterima u glavnim ulogama!










   

Nema komentara:

Objavi komentar