srijeda, 1. lipnja 2016.

RABAC POČETKOM 20. STOLJEĆA U GRO PLANU

Među oko 350 starih i manje starih razglednica Rapca posebno mjesto zauzima ova dupla, koja na najbolji način prikazuje Rabac početkom 20. stoljeća. Jedrenjaci, ogrjevno drvo, uređena luka i kuće na rubu male i od bure zaštićene drage - samo su neki detalj te neobične kartoline. Ostale detalje potražite sami, kada za to budete raspoloženi.

Ova će razglednica najvjerojatnije završiti na jednom od zida predvorja hotela Miramar, na mjestu gdje su nekada bili paviljoni C i D Turističkog naselja Sant Andrea podignutog početkom šezdesetih, kada Rabac ulazi u snažan turistički razvoj.
Premda se u Rapcu vrlo slabo osjeća duh prošlosti i tradicije, kao jednom od zaloga svog turističkog identitete i vjerodostojnosti, dosad me nitko u našem ljetovalištu nije pitao za ustupanje skenova iz zbirke radi uređenja svojevrsnog muzeja Rapca. Štoviše, u početku sam to sam nudio, ali  sam shvatio da bi od mog "nametanja" imao više štete nego koristi. Stoga, podijelite sa mnom radost uživanja u porukama prastarih kartolina Rapca!


Nema komentara:

Objavi komentar